In samenwerking met andere muzikanten en artiesten verzorgen ik ook programma's, zoals:

 

    

Dingeman de Visser  &  Jan Zwemer

  

spelen samen met en in de Walcherse streektaal

 

 

  

   

In het najaar van 2017 besloten de enige artiest die zingt in de Walcherse streektaal en de enige dichter die in die streektaal optreedt tot samenwerking.

 

Een logische stap, zei noe zelf.

 

Singer-songwriter Dingeman de Visser, ooit bekend met de band Dønder maar alweer jaren solo, en schrijver, verhalenverteller en dichter Jan Zwemer vonden elkaar in een afwisselend programma met soms een licht melancholische, dan weer een maatschappijkritische en vaak ook humoristische ondertoon.

  

 

Dingeman de Visser bracht in 2010 de CD ‘Vô degeen dia a ’t wil wete’ uit en met Dønder de CD ‘Geel’ (2009) die binnenkwam in de Album mega top 50. Dingeman begeleidt zichzelf op gitaar en dikwijls ook op mondharmonica en speelt instrumenten zoals didgeridoo. Dingeman noemt zich op zijn website www.dingeman.jimdo.com 'muziekbrenger, schepper en vrijheidspreker'.

  

Jan Zwemer had eind jaren negentig een radioprogramma over en in het Zeeuws bij Omroep Zeeland en schreef boekjes als ‘Zeeuws voor beginners’ en ‘A is van Aie’ (2012 en 2015) en nog veel meer – zie www.janzwemerschrijft.nl.

  

 

Wat kan het publiek verwachten? Klassiekers van Dingeman zoals ‘Beeld van een Zeêuw’, ‘Bluuf ma weg’ en ‘Soft-ijsje’ en gedichten waarmee Jan Zwemer al jarenlang de boer opgaat als ‘Loflied op de spae’ en zijn Walcherse vertalingen  van ‘Heftan Hattat’ door Willem Wilmink en van ‘Cynddylan on a Tractor’ door R.E. Thomas (‘Gilles op de Trekker’). Dingeman zingt ook diverse teksten van Jan, en Jan draagt voor bij Dingemans gitaarspel en andere instrumenten.  

Aol nieuw spul.

  

Briengt jen ooren mee en laet ze verwenne!

  

 

   Dingeman:    06 1457 5636    dingemandevisser@hotmail.com  

                Jan:    0118 59 24 71    jpzwemer@kliksafe.nl